پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی، مشکلات خانوادگی است

 

 

یک مسوول در سازمان بهزیستی:                      

ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی، مشکلات خانوادگی است

زاهدان- مدیر کل دفتر آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی از جمله خشونت های داخل اجتماع، اعتیاد و فرار از منزل و حتی خودکشی، مشکلات و مسایل خانوادگی است.

'حبیب الله مسعودی فرید' روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اعتیاد، خشونت های خیابانی و آسیب های نوپدید ناشی از فضای مجازی و سایبری از مهمترین آسیب های اجتماعی کشور به شمار می رود.

او گفت: براساس مطالعات انجام گرفته، بیش از 80 درصد علل فرار کودکان و نوجوانان از منزل، مشکلات خانوادگی است و خانواده ای که درگیری های لفظی بین والدین، خشونت بر علیه کودکان و اعتیاد در آن وجود داشته و نکات تربیتی لازم در مورد فرزندان لحاظ نشده، فرار کودک یا نوجوان را در پی داشته است.

وی اظهار داشت: مشکلات خانوادگی نظیر اعتیاد، طلاق، فرار از منزل، کودک آزاری و همسرآزاری موجب بروز خشونت های بیرونی از پرخاش گری تا درگیری های فیزیکی می شود که در این میان حیطه اثرگذاری اعتیاد بسیار فراتر از خانواده و جامعه است.

وی حادثه قتل مرحوم 'روح الله داداشی' را در نتیجه یکی از آسیب های اجتماعی ناشی از مشکلات خانوادگی عنوان کرد و افزود: افراد زیادی در محاکم قضایی حضور می یابند که به خاطر مساله کوچکی با دیگری درگیر می شوند و به خود و دیگران آسیب می زنند.

او بیان کرد: وقتی سوابق افراد محکوم در درگیری های خیابانی را بررسی می کنیم، فاقد سابقه مجرمیت و جنایی هستند و تنها در یک لحظه دچار چالش یا مشکلات هیجانی شدند و نتوانستند بدرستی آن را کنترل و مدیریت کنند و حادثه ای غم انگیز بوجود آورده اند.

مسعودی فرید استفاده از مزیت اورژانس های اجتماعی را بهترین وسیله برای رسیدگی به موقع به آسیب و جلوگیری از تبعات خانوادگی و اجتماعی آن عنوان کرد.

او گفت: کار اورژانس اجتماعی، شناسایی زودهنگام و مداخله بهنگام در مورد آسیب هاست تا قبل از گسترش این آسیب، با دخالت به موقع از بروز حوادث احتمالی جلوگیری کند.

مدیر کل دفتر آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: اکنون 144 مرکز اورژانس اجتماعی در کشور با شناسایی زودهنگام آسیب های اجتماعی و مداخله بهنگام در تلاش برای کاهش بزه ها هستند.

وی افزود: اورژانس اجتماعی متشکل از مددکاران، روانشانسان و کارشناسان حقوقی است که می توانند فرد آسیب دیده را به زندگی پیشین خود بازگردانند و مشکلات اجتماعی وی را رفع کنند.

مسعودی فرید ادامه داد: وظیفه اصلی اورژانس اجتماعی ارایه خدمات مددکاری و اجتماعی با رویکرد توانمندسازی و خانواده محوری است و کسانی را که به دلایلی دچار بیماری اجتماعی می شوند به لحاظ جسمی، روانی و اجتماعی توانمند می سازد تا روحیه قبلی خود را بازیابند و زندگی جدیدی آغاز کنند.

مدیر کل دفتر آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: در بحث برخورد با آسیب های اجتماعی نوپدید، دفتر آسیب های اجتماعی بهزیستی پیگیر تشکیل کمیته ای متشکل از سازمان های مرتبط برای رصد آسیب های اجتماعی با تاکید بر آسیب های نوپدید است تا با کمک آنها سیاست گذاری مناسبی برای درمان آسیب های نوپدید انجام گیرد.

وی اعضای این کمیته را برخی مسوولان از وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، ارتباطات و استادان دانشگاهها مرتبط با حوزه آسیب های اجتماعی و همچنین رسانه ها، ذکر کرد.

او گفت: خروجی فعالیت های این کمیته آگاه سازی مردم درباره نحوه درست استفاده از فناوری های نوین بویژه فضای مجازی و سایبری است و به خانواده ها آموزش داده می شود که چگونه از فناوری های نوین استفاده کنند تا دچار آسیب کمتری شوند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد