پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

تاثیر رسانه بر فرهنگ بومی

تاثیر رسانه بر فرهنگ بومی

وظیفه رسانه رسانندن پیام از فرستنده ی پیام به گیرنده ی پیام است .رسانه ها پیام را کدگذاری می کنند و کدگشایی آن با مخاطب است در اغلب موارد آن ها کدگشایی را هم به مخاطب یاد می دهند، پس فرهنگی دارند یعنی رسانه ها علاوه بر پیام، فرهنگی را هم گسترش می دهند

فرهنگ رسانه افزون بر فرهنگی است که در پیام فرستنده است مجموعه ی هنجارها و نمادها و باورها و ابزارها و فن های رسانه استکه اگر فرستنده و مخاطب آن ها را نشناسند ارتباط بر قرار نمی شود.

رسانه ها به دلیل تنوع خود آثار متنوعی دارند رسانه های تقریباً یک سویه مانند شبکه های رادیو و تلویزیون یک طرف،و رسانه های تقریباً دو سویه مانند اینترنت در طرفی دیگر قرار دارند.

سرنوشت یک ملت ! منظور ممکن است پیشرفت یا پس رفت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی یک ملت باشد. اساساً، وجود یا محو تاریخی یک ملت باشد. سامان زندگی یک مردم باشد و چیزهای مشابه به این.. با این تعاریف، رسانه ها بر سرنوشت یک ملت بسیار مؤثر هستند و از آنجا که ابزاری جز گفتار ندارند، تأثیر آن ها از طریق گفتار و به ویژه، کنشهای گفتاری است.

رسانه با قدرتی که دارد ما را در کنار هم می‌آورد و به ما هویت مشترک می‌دهد. این هویت گاهی برگرفته از واقعیت‌های اجتماعی است و یا از تخیلات و آرمان‌های رساننده نشأت می‌گیرد. به دلیل انتزاعی بودن هویت، رسانه می‌تواند هویت فهم شونده در جامعه را تغییر دهد .گاهی رسانه تنها مجرای فهم واقعیت است و مخاطب راه دیگری برای تأیید خبر ندارد مگر رسانه‌ی دیگری. همین امر به رسانه‌ها قدرت کنترل حتی واقعیت را می‌دهند

چون هویت را رسانه می‌تواند بازتعریف و یا حتی تعریف کند و همچنین واقعیت‌های اجتماعی، که افراد جامعه بر پایه‌ی آنها تصمیم‌گیری می‌کنند، می‌توانند توسط رسانه‌ها دستکاری شوند، رسانه‌ها تأثیر بالقوه‌ی زیادی بر سرنوشت یک ملت دارند . رسانه در کمترین زمان اهداف و اغراض خود را منتقل میکند.

رسانه ها هم از یکسو در حال فرهنگ سازی و هم در حال تهاجم فرهنگی هستند. تهاجم فرهنگی یک واقعیت است. تهاجم فرهنگی در جامعه‌ای گسترش پیدا می‌کند که تولید فرهنگ نکند. در جامعه‌ای که فرهنگ بومی تبلیغ نشود و آگاهی جمعی وجود نداشته باشد. در جوامعی بمانند جامعه ما که مردم هنوز به صورت عشیره‌ای زندگی می کنند. این نوع فرهنگها دارای قدرت فرهنگسازی بالای نیستند و به راحتی تحت تأثیر فرهنگ‌های پرزرق و برق ترویجی رسانه می‌شوند.

رسانه ها همچنین می توانند در اختیار و به کمک اهداف تمامیت خواهانه عده ای قرار بگیرند که سعی و تلاششان در از بین بردن فرهنگها و زبانهای محلی جهت همسانسازی جامعه و القای نوع خاصی از هویت از طریق تخریب وبه استیهزا کشیدن فرهنگهای بومی با رویکرد جذب در فرهنگ غالب است. ایستادگی در برابر رسانه ها کار راحتی نیست. در جامعه ما که ارزشهای فرهنگی و زبانش بدلیل عدم وجود رسانه بخصوص رسانه تصویری در حال فراموشی است اهمیت این جعبه جادوی که توانایی جذب هر نوع مخاطب با هرگونه سلیقه را دارد بشدت احساس می شود.

http://demravi.blogfa.com/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد