مشوق یکدیگر باشیم!!
تهتال :بیاییم به خویشتن خویش برگردیم. واکنشهای طبیعی خودمان را براساس عقل و احساس واقعی خودمان مدیریت کنیم. دور بریزیم رفتارهای کلیشه ای خود را و احساسات پاک درونمان را بی آنکه نیازمند نشانه ای باشیم، بلافاصله در نگاه و صورت و رفتارمان نشان بدهیم.
انسانها برای رشد و تعالی نیازمند تشویق و ایجاد انگیزش هستند تا آنها را برای رسیدن به هدفهایشان مصمم تر بکنند. یکی از راه های ایجاد انگیزش، تشکر و قدردانی از انسانهاست که باعث پویایی انسانها در ابعاد مختلف شده و آنها را به سوی خیابانهای جدید و نیل به اهداف بزرگتر سوق میدهد.
شکرگذاری و قدردانی از انسانها آنقدر مهم است که همیشه مورد تاکید پیامبر(ص) و اولیا الهی بوده است. حضرت محمد(ص)، در این باره میفرمایند: آنکسی که از مردم تشکر نکند، شکر خدای را به جا نیاورده است. لذا میطلبد که در جامعه ای مانند جامعه بلوچستان که در حال خیز به سوی رشد و تعالی است، از فعالانش در زمینه های مختلف شکرگذاری کرده و انگیزه آنها را برای پیمودن ادامه مسیر و خلق شاهکارهای جدید، فزونی بخشیم.
همانطور که میدانید نویسنده بلوچ، «دکتر عبدالغفور جهاندیده»، استاد زبان و ادبیات فارسی و عضو هیئت علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، در سال جاری با توکل بر خداوند و صرف فعل خواستن و با هدف غنی کردن فرهنگ بلوچ و شناساندن آن به ایرانیان، موفق به ارائه 3 اثر با نام های «شرح منظومه مکران»، «حماسه سرایی در بلوچستان» و« منظومه های عاشقانه بلوچی» گردیدند.
کار ایشان چه از حیث کمی و چه از حیث کیفی قابل ستایش است. کمی از این بعد که موفق شده اند سه اثر را به در یک سال در دسترس علاقه مندان قرار بدهند و کیفی از این بعد که ایشان در هر کدام از اثرها با ظرافت و حساسیت خاصی به بحث ها پرداخته و آنها را مورد بررسی قرار داده است. به عنوان مثال ایشان در شرح منظومه مکران علاوه بر ترجمه فارسی اشعار به بررسی و ریشه یابی واژها پرداخته و حتی از نکات دستوری و آرایه هایی ادبی هم نگدشته. و یا در دو کتاب دیگر، علاوه بر تشریح داستان و ترجمه فارسی روان اشعار به معرفی شخصیت ها و سنت های مردم در داستان پرداخته و هر کدام از داستانها را مورد تحلیل و بررسی قرار داده اند. طراحی زیبای جلد، فونت خوانای اشعار و کیفیت ورقها ی کتابهای حماسه سرایی در بلوچستان و منظومه هایی عاشقانه بلوچی کیفیت این آثار را به همراه پر مغز بودن کتاب آنچنان بالا برده که بسیاری این آثار را نوعی شاهکار در دوران نویسندگی بلوچی میدانند.
لذا میطلبد به خاطر این حرکت عمیق دکتر جهاندیده، شکر زحمات ایشان را به جای آورده و نهال فرهنگ تشویق و قدردانی را در میان خود کاشته و آن را نهادینه نماییم. اگر چه نمیتوان حق زحمات قابل ستایش دکتر عزیزمان را در این چند سطر ادا کرد، اما امید است بتوانیم قدر این گنجینه هایمان را بدانیم و انگیزه آنها را برای ادامه کار بیفزاییم.
کم هستند دکتر جهاندیده ها و بسیار نیاز است به دکتر جهاندیده ها!!! پس قدر بدانیم دکتر جهاندیدها را!!
برای دکتر آرزوی سلامتی و موفقیت داریم و بیش از پیش در انتظار شاهکارهای جدید ایشان.