پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

تلاش‌های آمریکا و هند برای تجزیه بلوچستان پاکستان

 

 

 تلاش‌های آمریکا و هند برای تجزیه بلوچستان پاکستان

 در ادامه تحرکات آمریکا برای استقلال بلوچستان پاکستان، سازمان‌ استخباراتی این کشور تا کنون چندین گروه جدایی‌طلب بلوچ را با یکدیگر متحد و آنان را برای تشکیل کشور مستقل بلوچستان ترغیب کرده‌ است.
گزارش برخی منابع خبری پاکستان حاکیست که سازمان‌های استخباراتی هند و آمریکا توانسته‌اند شش گروه جدایی طلب بلوچ را با یکدیگر متحد کنند.می‌توان گفت که ملاقات «حربیار‌مری» و «براهمداغ بکتی» از رهبران بلوچ که چندی پیش انجام شد سر‌آغاز همین اتحاد بوده است.

به گزارش روزنامه امت پاکستان، بعد از ملاقات این 2 رهبر بلوچ در سوئیس فعالیت‌های تروریستی در بلوچستان افزایش چشمگیری داشته است و بیش از 8 ولسوالی ایالت بلوچستان هدف حملات جدایی‌طلبان قرار گرفته است.
گزارش‌ها حاکی از آن است که تلاش برای تقویت گروه‌های جدایی طلب بلوچ از زمان کشته شدن «نواب اکبر بکتی» رهبر بزرگ بلوچ‌ها در زمان حکومت «پرویز مشرف» آغاز شد و در حال حاضر آمریکا توانسته است 6 گروه جدایی‌طلب را که با یکدیگر اختلاف داشتند متحد و آنان را برای تشکیل کشور مستقل بلوچستان ترغیب کند.
گروه‌های جدایی طلبی که با یکدیگر متحد شد‌ه‌اند عبارتند از: «ارتش آزادی‌بخش بلوچ» (BLA) به رهبری حربیار‌مری، «ارتش مردمی بلوچ» (BRA) به رهبری براهمداغ بکتی، «دوستی آزادی بخش ملت بلوچ» (BNLF)، «ارتش متحده بلوچ» به رهبری «جاوید منگل»، «لشکر بلوچستان» و‌ «نیروی جوانان بلوچ» (بلوچ یوت فورس) به رهبری «بهارل منگل».
گروه‌های آزادی‌بخش بلوچ تا کنون با یکدیگر اختلاف داشتند و حتی افراد یکدیگر را به گروگان گرفته و می‌کشتند که همین موضوع سبب شده بود دشمنان پاکستان نتوانند برای تأمین اهداف خود به خوبی از این گروه‌ها استفاده کنند.
اما به گزارش این روزنامه، با تلاش سرویس‌های استخباراتی هند و آمریکا سرانجام زمینه ملاقات و به تفاهم رسیدن برخی از رهبران جدایی‌طلب بلوچ فراهم شده است.
گروه‌های جدایی طلب بلوچ 8 شهر ایالت بلوچستان پاکستان از جمله «سبی»، «آواران»، «خضدار»، «تربت»، «شیرانی»، «پسنی»، «پنجگور» و «دیره بکتی» را در کنترل دارند.
این در حالی است که کنگره آمریکا نیز به تازگی با ارائه طرحی برای استقلال بلوچستان، از دولت پاکستان خواسته است تا حق حاکمیت و تعیین سرنوشت مردم بلوچ را به رسمیت بشناسند.
اما این اقدام آمریکایی‌ها واکنش تند مقامات و مجلس پاکستان را در پی داشته و پاکستان این تحرکات را دخالت آشکار واشنگتن در اوضاع داخلی کشور خود دانسته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد