پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

زرآباد هر روز زرخیزتر می شود

 

 

زرآباد هر روز زرخیزتر می شود

زاهدان- بخشدار زرآباد از توابع شهرستان کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: منطقه زرآباد که روزگاری بی نام و نشان بود و محرومیت در آن بیداد می کرد، اکنون با اجرای طرحهای مختلف کشاورزی و ایجاد اسکله صیادی، هر روز زرخیزتر و پیشرفته تر می شود.

'مجتبی شجاعی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: توانمندیهای سرشار این منطقه تا چند سال پیش ناشناخته بود و مردم روستاها و آبادیهای زرآباد حتی از کمترین امکانات مانند آب و برق بهره مند نبودند.

وی بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و حضور جهادگران جهادسازندگی در این منطقه رفته رفته ظرفیت ها و استعدادهای آن شناسایی شد و با اقدامات و خدمات ارائه شده توسط نظام بویژه در چند سال اخیر، اکنون زر آباد در مسیر پیشرفت و توسعه قرار گرفته و به یکی از مناطق حاصلخیز و پر در آمد برای کشاورزان و صیادان تبدیل شده است.

بخشدار زرآباد در عین حال گفت: با توجه به ظرفیت های متعدد بخش کشاورزی و شیلاتی منطقه زرآباد، ضروری است صنایع تولیدی و کارخانجات کنسروسازی و بسته بندی محصولات در این بخش ایجاد شود.

وی بیان کرد: اسکله صیادی شهید رضایی زرآباد، یکی از بزرگترین اسکله های صیادی کشور به شمار می رود که در دولت دهم به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: اسکله صیادی شهید رضایی که در فاصله 30 کیلومتری مرکز بخش زرآباد و در محل روستای کلات واقع شده با اعتبار 300 میلیارد ریال در دولت دهم راه اندازی شده است.

شجاعی اظهار داشت: این اسکله ظرفیت پهلودهی 220 قایق، 50 لنج و کشتی متوسط و ایجاد اشتغال برای بیش از دو هزار نفر را دارد.

وی گفت: زرآباد 75 کیلومتر مرز آبی و پنج روستای ساحلی دارد که دریای آن مخازن انواع آبزیان است و عمده کار روستاییان صید و صیادی است.

او اضافه کرد: این اسکله مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات صیادی روز دنیا از جمله پمپ بنزین، ساختمان اداری مجهز، منازل مسکونی، مسجد، سرسره قایق، تعمیرگاه و چند شرکت تعاونی صیادی است.

وی وجود 802 متر موج شکن اصلی، 279 متر موج شکن فرعی، 180 متر طول پهلوگیری اسکله و 5/9 هکتار وسعت حوضچه را از دیگر مشخصات این اسکله برشمرد.

وی بیان کرد: ساخت اسکله شهید رضایی در سال 83 آغاز شده و در اواخر سال 89 تحویل این بندر شده است.

بخشدار زرآباد با تشریح گوشه ای از توانمندیهای کشاورزی این بخش اظهار داشت: باغات موز منطقه زرآباد در چهار فصل از سال تولید دارند و از لذیذترین موزهای سیستان و بلوچستان و کشور محسوب می شوند.

وی افزود: تولید خرما و محصولات جالیزی بویژه هندوانه خارج فصل و صیفی جات از دیگر توانمندیهای این بخش است بطوریکه اکنون زمین های زیادی زیر کشت این محصولات قرار داشته و شمار زیادی از مردم به کار کشاورزی اشتغال دارند و سالانه مقادیر زیادی هندوانه و موز به سایر نقاط کشور انتقال می یابد.

او ادامه داد: منطقه زرآباد دارای قابلیت‌های بسیار زیاد در زمینه‌های دامپروری است به طوری که با توجه به توانمندی‌های موجود در این بخش توان تبدیل شدن به یک مرکز دامپروری در کشور را دارد.

شجاعی بیان کرد: زرآباد به واسطه دارا بودن سه هزار و 825 کیلومتر مربع مساحت منابع طبیعی، ظرفیت لازم برای بهره‌برداری در حوزه دام و دامپروری را در خود جای داده است

بخشدار زرآباد تاکید کرد: این منطقه از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای راه اندازی صنایع تولیدی متناسب با صید و صیادی از جمله کارخانجات کنسروسازی و محصولات شیلاتی استقبال می کند.

شجاعی همچنین افتتاح پاسگاه انتظامی، ساختمان نمایندگی ثبت احوال، ساختمان اداره آب و فاضلاب، پایگاه امداد جاده ای، بهره برداری از چند استخر ذخیره آب برای زمین های کشاورزی، پوشش انهار سنتی، بهره برداری از چند طرح صنفی خوداشتغالی کمیته امداد را از پروژه های بهره برداری شده در دهه فجر امسال در زرآباد برشمرد.

به گزارش ایرنا، بخش زرآباد از توابع شهرستان کنارک در کنار سواحل دریای عمان و در همسایگی استان هرمزگان واقع شده و تنها مسیر ارتباطی اصلی چابهار- کنارک - جاسک است.

زرآباد در فاصله حدود 130 کیلومتری کنارک و 700 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد