دکتر دانیال اژدری روز سه شنبه به ایرنا افزود: 200 تا 300 هزار قطعه مرجان در محل احداث اسکله شهید بهشتی چابهار در گسترهای به وسعت پنج هکتار وجود دارد که بر اساس قرارداد منعقده باید 18 هزار قطعه از آنها به مکان جدید منتقل شود.
وی با انتقاد از عدم تامین اعتبار مورد نیاز برای جا به جایی مرجانها گفت: در صورت تامین اعتبار ظرف مدت یک هفته دیگر کار جا به جایی مرجانها به پایان میرسد.
او اظهارداشت: برای انتقال مرجانها به سایت جدید که به تایید دستگاه نظارت و اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان وبلوچستان نیز رسیده 12 میلیارد و 450 میلیون ریال هزینه پیش بینی شده اما تاکنون چهار میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
رییس مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور چابهار همچنین گفت: کار انتقال مرجانها که از خانوادههای 'آگروپورا، بشقابی، سنگی و مغزی' هستند با هماهنگی کلیه نیروهای متخصص از آبان ماه امسال آغاز شده است.
اژدری افزود: روش ابداعی انتقال انبوه مرجانها در چابهار با استفاده از سبد فلزی که به تایید کارشناسان خارجی رسیده، برای نخستین بار درجهان با موفقیت در حال اجرا است.
وی گفت: ایران پس از استرالیا و آمریکا سومین کشور جهان به لحاظ داشتن فناوری انتقال انبوه مرجانها است.
او اضافه کرد: در این روش غواصان مرجانها را به آرامی و بدون وارد آمدن استرس از کف دریا جدا کرده و با قراردادن آنها در سبد فلزی شناور در زیر آب به قایقها منتقل میکنند.
وی ادامه داد: این قایقها سبدهای شناور را با سرعت دو گره دریایی(دو مایل دریایی) به محل جدید که به صورت مصنوعی ساخته شده است منتقل کرده و با چسب مخصوص در زیر آب میچسبانند.
او گفت: مرجانها به سبب اینکه بیش از 30 هزار گونه آبزی را در خود پناه میدهند نقش حایز اهمیتی در اکوسیستم دریاها دارند زیرا محل مناسبی برای زادآوری و تولید موادغذایی آبزیان هستند.