سیستان باید قطب انرژی باد کشور شود
به گزارش ایرنا، 'غلامحسین رحیمی' روز پنجشنبه در همایش فرصت های سرمایه گذاری در انرژی های باد سیستان افزود: مهمترین نقش علم و فناوری، پایداری و قوام جامعه است و در این راستا باید علم تبدیل به ثروت شود.
وی بیان کرد: تقریبا تا قبل از قرن پنجم هجری قمری، ایران در حوزه علم و فناوری سرآمد دنیا بود اما پس از آن در خیلی از حوزه ها پسرفت داشت و عمده این پسرفت مربوط به انرژی باد بود.
او اظهار داشت: قرنها قبل در ایران از انرژی باد برای خرد کردن غلات، بالا کشیدن آب از مزارع و پایداری قوام جامعه استفاده می شد اما امروز همان استفاده از این انرژی نیز صورت نمی گیرد.
وی افزود: باد، آب و خورشید، سه انرژی بالقوه در سیستان و بلوچستان هستند که فرصت تبدیل شدن به ثروت و تحول در اقتصاد منطقه را دارند اما کوتاهی مسوولان استانی باعث شده که در حد مطلوب از این فرصت ها بهره گیری وافی و کافی نشود.
رییس مرکز فناوری های کلان معاونت علمی فناوری رییس جمهوری بیان کرد: دو سال قبل وزارت نیرو یک توربین بادی 10 کیلوواتی در لوتک منطقه سیستان به صورت آزمایشی نصب کرد و فرصت برای استفاده از این انرژی فراهم شد اما پس از آن مسوولان منطقه از این فرصت بهره کافی را نبردند.
وی گفت: حداقل 10 هزار مگاوات در کشور ظرفیت انرژی باد موجود است و مسوولان سیستان و بلوچستان باید محاسبه کافی داشته باشند که چقدر از این ظرفیت را در اختیار دارند و چگونه می توانند بهره مطلوب را داشته باشند.
رحیمی افزود: همچنین طراحی و ساخت تونل های بادی به سیستان از سوی وزارت نیرو پیشنهاد شد که دانشگاه زابل باید در این زمینه پیشقدم می شد اما هیچ حرکتی از سوی آنان صورت نگرفت.
وی اظهار داشت: برای تبدیل علم کاربردی به ثروت باید خیلی از مکانیزمها فعال شود که ایجاد آزمایشگاه مرجع انرژی باد در سیستان از سوی دانشگاه زابل در اولویت است.
وی ادامه داد: دانشگاه زابل باید با کمک دانشگاههای دیگر سیستان و بلوچستان برنامه 10 ساله ای برای توسعه فناوری انرژی باد تدوین کند.
او گفت: اگر ایران بخواهد حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشد در دنیای رقابت آمیز امروز نباید هیچ وقفه ای در کار وجود داشته باشد.
وی افزود: سیستان باید در زمینه تولید علم و توسعه فناوری در انرژی باد به سمت قطبی شدن خود اتکا باشد و همه مسوولان محلی برای استفاده از این انرژی برنامه ریزی کنند و گام اول را بردارند.
رییس مرکز فناوری های کلان معاونت علمی فناوری رییس جمهوری گفت: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته راه اندازی توربین های بادی مگاواتی با ظرفیت حداقل دو مگاوات در کشور در دستور کار قرار دارد که بزودی وارد مرحله اجرایی می شود و از نظر اقتصادی نیز توجیه پذیر است.
وی افزود: برای راه اندازی توربین بادی نیاز به سرمایه گذار و حامی و همکاری گسترده و عمیق مسوولان محلی است.
وی گفت: متاسفانه برخی استانها بیش از حد بومی گرایی دارند و تنها به متخصصان بومی اکتفا می کنند در صورتی که باید متخصصان غیربومی را جذب کنیم.
رحیمی بیان کرد: برای تبدیل شدن علم به ثروت باید مسوولان محلی دنبال کسانی باشند که بتوانند سرمایه گذاری و حمایت کنند.
وی ادامه داد: اگر حرکتی از سوی مسوولان محلی صورت گیرد و بستر لازم با برنامه ریزی مسوولان استانی فراهم و پروژه کلانی که دارای توسعه فناوری باشد از سوی منطقه تعریف شود، وزارت نیرو قطعا حمایت می کند.
به گزارش ایرنا همایش فرصت های سرمایه گذاری در انرژی های بادسیستان روز پنجشنبه در دانشگاه زابل با حضور مسوولان کشوری و محلی در حال برگزاری است. ک/2