پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

امید واریم تدابیری از سوی بزرگان نظام و خصو...

امیدواریم تدابیری از سوی بزرگان نظام و خصوصا شورای محترم نگهبان اندیشیده شود تا انتخابات در حوزه ی چابهار ، نیکشهر و کنارک رقابتی شده و با حد اکثر مشارکت مردم همراه شود.

آقای محمد حسین رئیسی یکی از فعالین اجتماعی در حوزه ی انتخابیه چابهار در گفتگو با وبلاگ آهوران سرزمین من شرکت نمودند.

آهوران...: آقای رئیسی درابتدای بحث می خواهیم ارزیابی شما از عملکرد آقای جدگال نماینده ی فعلی مان را بدانیم؟

ج :

به نظر من آقای جدگال در حوزه ی وظایف نمایندگی خود از توانمند ترین و تاثیرگذار ترین نمایندگان پس از انقلاب

در استان سیستان و بلو چستان بوده است.

آهوران...: آیا این نظر شما اغراق آمیز نیست؟

ج: خیر بنده دلیل دارم که این حرف را مطرح می کنم. ایشان تنها نماینده ایست که توانسته است همکاران خود و به نوعی قوه ی مقننه را مجاب سازد که نظر و پیشنهاد ایشان را در رابطه با زمینهای موسوم به شهرداری چابهار رابپذیرند و آن را به صورت قانون در آورند و این قانون به دولت و مراجع ذیربط ابلاغ شده و در شهرداری چابهار در شرف اجرا است. همچنین ایشان با رایزنی با اداره ی کل راه و ترابری جنوب استان باعث شده اند که یکی از بزرگترین پلهای ارتباط جاده ای در شهرستان کنارک احداث شود. ایشان در بخش مرکزی و در کل در منطقه ی دشتیاری توانسته است که ادارات را مجاب نماید که اعتبارات خوبی اختصاص بدهند که این امر باعث احداث جاده های زیاد و مهمی از جمله جاده ی ماجیروشده است. جاده ی ماجیرو یکی از مهمترین و ارزشمند ترین خدمت ها برای مردم دشتیاری است. همچنین آفای جدگال فعالیت های دیگری نیز داشتند که در این بحث مجال بازگویی اکثر آنها نیست.

در بحث مردم داری و مشارکت در غم و شادی مردم نیز ایشان در هر سه شهرستان به خوبی عمل نمودند. جدگال در ایجاد برقراری رابطه با موکلین خود هیچ گونه محدودیتی بین طرفداران خود و سایرین قایل نشدند و درخواستهای قانونی همگی را پذیرفته و پیگیری می کردند. ایشان در شهرستان نیکشهر باعث شدند که بسیاری از بحرانهای و رقابتها فروکش کنند.

آهوران...: ولی مردم نیکشهر معتقدند که جدگال در شهرستان نیکشهر هیچ گونه فعالیتی که قابل لمس باشد نداشته اند. البته این چیزی است که من از گفته های کسانی نقل می کنم که حرف شان را شنیده یا خوانده ام.

آهوران...: آیا انتخاب جدگال به این علت نبود که در انتخاب های بعدی شایسته گزینی حاکم شود؟ چه اصراری هست که بعضی ها با ز هم از جدگال حمایت می کنند؟

ج: در دوره ی قبل آنچه که باعث شکل گیری ائتلافی قوی شد و باعث شد که ایرانژاد شکست بخورد خواسته ی مردم بود و تشکیل دهندگان این ائتلاف نیز انعکاس صدای جامعه بودند. این مردم بودند که به ایرانژاد نه گفتند و نه گفتن به ایرانژاد باعث شد که جدگال به مجلس برود. در این دوره مردم ازجدگال شناخت دارند و بر اساس شناخت و عملکردشان از ایشان حمایت خواهند کرد یا ایشان را به نقد و چالش خواهند کشید. در دوره ی قبل ما متعهد به حمایت جدگال در این دوره نیز نشدیم بلکه ما متعهد به تلاش برای نرفتن ایرانژاد بودیم که این امر صورت گرفت. اینجانب شکل گیری ائتلافی مشابه را برای این دوره و حمایت از جدگال بعید می دانم.

آهوران...: نقش علما و روحانیت را در اتخابات پیش رو چگونه ارزیابی می کنید؟ به نظر من با این وضعیت و افرادی که تائید شده اند انتخابات رقابتی نخواهد بود. با این وضعیت فکر نمی کنم که روحانیت چندان دخالتی بکنند. چرا که با این عدم صلاحیت ها عملا این مردم دشتیاری هستند که باید از بین دو نفر تائید شده از این منطقه دشتیاری یکی را انتخاب کنند. و از سایر بخشها و شهرستانهای نیکشهر و کنارک نیز هیچ کانداییی تائید نشده است و عملا انتخابات برای مردم این مناطق رقابتی نخواهد بود آنها چندان میل و رغبتی برای حضور حداکثرینخواهند داشت.

آهوران...: آقای رئیسی تحلیل شما در مورد افراد تائید صلاحیت شده و روند این تائید صلاحیت ها چیست؟

ج: رئیسی اعضای هیات اجرائی انتخابات در حوزه ی چابهار نیکشهر و کنارک، متاسفانه فقط از چابهار بودند و دوستان دیگر در هیات اجرائی این حوزه عملا نماینده ای نداشتند در ضمن فرماندار نیز که به عنوان رئیس هیات اجرایی محسوب می شود خودش تازه کار است و فکر نمی کنم که با دو شهرستان دیگر تعاملی داشته است. و این عدم تعامل و شناخت باعث شده است که اکثریت مطلق کاندیدا های این حوزه ی انتخابیه تائید صلاحیت نشوند. اما انتظار ما اینست که در مراحل باقی مانده و توسط ناظر اصلی انتخابات که همان شورای محترم نگهبان است افراد بیشتری در این حوزه و حتی سایر حوزه های استان سیستان و بلوچستان تائید شوند و باعث هرچه رقابتی شدن انتخابات و حضور حداکثری مردم در پای صندوق های اخذ رای باشیم که این قطعا به نفع مردم و نظام خواهد بود.

آهوران...: آقای رئیسی ولی هیات های اجرائی بر اساس استعلام و کسب نظر از مراجع چهارگانه به این نظرات رسیده اند و سر خود عمل نکرده اند. در این باره چه میفرمایید؟

ج: آنچه که من می گویم حرف حق و درستی است. و این نظر کسانی است که به عنوان فعالین سیاسی و اجتماعی در صحنه حضور دارند. و از این رد صلاحیت های گسترده عدم رقابتی شدن انتخابات را پیش بینی می کنند و و این رد صلاحیت ها را به نفع مصالح عالیه نظام نمی دانند.

آهوران..: بعضا شنیده می شود و یا در سطح جامعه مطرح می شود که ثروت یکی از عوامل تاثیر گذار در انتخاب فرد برای نمایندگی است نظر شما چیست؟

ج: قطعا شرکت در انتخابات و برگزاری تجمعات انتخاباتی و انجام تبلیغات انتخاباتی در جامعه ی سنتی ما بدون سرمایه امکان پذیر نیست . ثروت یکی از ابزارهای موثر برای یک فرد و یا یک جریان جهت انجام فعالیت انتخاباتی و معرفی خود و برنامه های خود به مردم است. جامعه ی ما جامعه ای سنتی است و رسانه ها در جامعه ی ما چندان نقش قابل لمسی ندارند و بیشترین و بهترین نوع معرفی افراد در این جامعه حضور در بین مردم و معرفی چهره به چهره است که مسلما این امر بدون داشتن سرمایه و پشتوانه ی مالی کافی امکان پذیر نیست. سرمایه یک برگ برنده نیست اما پول و ثروت ابزاری است برای معرفی نمودن فرد و اهداف و برنامه های وی و این نه در کشور ما بلکه در سایر دنیا که نظامات آنها بر اساس انتخابات است، رایج است. شاید شکلهای گوناگون داشته باشد .

http://ahoran40.blogfa.com/post-64.aspx

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد