خبرگزاری فارس: مدیر کل حمل و نقل سیستان و بلوچستان گفت: اقدامات لازم برای بینالمللی شدن مرز پیشین در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، علیرضا مجرد ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران اظهار داشت: اگر پایانه پیشین فعال شود ما به بندر کراچی متصل میشویم که آن نیز یکی از نقاط مهم اقتصادی کشور افغانستان است و ظرفیتهای خاص خود را دارد.
وی افزود: تحقق این امر علاوه بر اینکه برای ما اهمیت دارد خود تجاری افغانی نیز منتظر اجرایی شدن این مهم هستند.
وی ضمن تشریح عملکرد اداره کل حمل و نقل و پایانههای سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این اداره کل در سال گذشته در راستای ایجاد اشتغال بیش از هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است و امسال نیز دو هزار و 200 نفر سهم ایجاد اشتغال دارد که تاکنون 1200 شغل ایجاد کرده است.
مجرد بیان داشت: سیستان و بلوچستان از نظر طول راهها بعد از استانهای فارس و خراسان رضوی سومین حوزه را به خود اختصاص داده و 11 پاسگاه پلیس راه در طول محورها کار نظارت بر حمل و نقل جادهای را انجام میدهند.
مدیر کل حمل و نقل سیستان و بلوچستان اضافه کرد: برای کاهش میزان تصادفات جادهای 250 مدرسهای که در حاشیه راهها بودند آموزشهای لازم را فرا گرفته و نکات ایمنی برایشان تشریح شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون در سیستان و بلوچستان دو پایانه مرزی، یک پایانه بندری و 9 مجتمع خدماتی رفاهی فعالیت میکنند.
مجرد تصریح کرد: در این استان هم اکنون 10 هزار ناوگان حمل و نقل عمومی با 13 هزار و 710 نفر راننده حرفهای وجود دارد.
مدیر کل حمل و نقل سیستان و بلوچستان با اشاره به برنامههای در دستور کار این اداره کل اظهار داشت: پیگیری و ساخت بهرهبرداری از ۳ پاسگاه پلیس راه، پیگیری ساخت پایانه بار و مسافر در شهرستانهای زابل و ایرانشهر، بهرهبرداری سالن مسافربری میلک، راهاندازی مراکز امداد خودرویی در تعدادی از شهرستانها از جمله اقداماتی است که در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
وی افزود: یکی از مباحثی که در سفرهای استانی هیئت دولت پیگیر بودیم موضوع مرز پیشین بود که کارشناسان وزارتخانه ها در ماه گذشته از مرز پیشین بازدید کردند و مقرر شد این مرز به عنوان مرز بینالمللی فعال شود.
مجرد بیان داشت: میزان جابهجایی کالا در سطح استان در مقایسه با پایان برنامه سوم و چهارم رشد 81 درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: میزان جابهجایی مسافر در پایان برنامه سوم حدود 6 میلیون نفر مسافر و در پایان برنامه چهارم به 9 میلیون نفر رسیده که رشدی معادل 43 درصد داشته است.
وی با اشاره به تعداد ناوگان حمل و نقل عمومی بیان داشت: در پایان برنامه سوم تعداد ناوگان حمل و نقل عمومی 5 هزار 347 دستگاه بوده که در پایان برنامه چهارم به 12 هزار 126 دستگاه رسیده است.
این آمار نیز رشد بیش از دو برابر را نشان میهد.
مجرد تصریح کرد: متوسط عمر ناوگان باری در پایان برنامه سوم 15.77 سال بوده که در پایان برنامه چهارم 9.8 سال رسیده است، یعنی 7 سال کاهش عمر ناوگان باری را داشتهایم.