خبرگزاری فارس: رئیس اداره جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان گفت: یکهزار و 200 گونه گیاهی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که 170 گونه ارزش دارویی و صنعتی دارند.
احمد میرشکاری امروز در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: از مهمترین گیاهان دارویی که در سال گذشته برداشت شده، شیره گیاه آنغوزه است.
وی افزود: این شیره آنغوزه از ارتفاعات تفتان و کوه بیرک برداشت شده است.
رئیس اداره جنگلکاری منابع طبیعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: مهمترین گونه صنعتی که هماکنون در حال بهرهبرداری است، گونه چشچگرد است.
وی ادامه داد: از لحاظ رویشگاه اقلیمی جنگلهای استان را میتوان به دو ناحیه جنگلهای خلیج عمانی و جنگلهای ایران تورانی تقسیم کرد.
میرشکار افزود: از مهمترین گونههای جنگلی خلیج عمانی، میتوان به کهور ایرانی، پیر، کنار، چش، گز روغن، دازو ... اشاره کرد.
وی گفت: بخشی از شهرستان ایرانشهر، سراوان و شهرستانهای دلگان، سرباز، نیکشهر، چابهار و کنارک شامل این ناحیه میشوند.
میرشکار بیان داشت: از مهمترین گونههای جنگلی ایران تورانی، بنه، بادام، گزشاهی و ... است که این ناحیه شامل دشت سیستان، زاهدان، خاش و بخشی از شهرستانهای سراوان و ایرانشهر میشود.
وی افزود: از مهمترین نواحی جنگلی استان میتوان به ارتفاعات کوه تفتان در شهرستان خاش، کوه بیرک در شهرستان سراوان و کوه بزمان در شهرستان ایرانشهر اشاره کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن جنگلهای کهور ایرانی منطقه جلگه چاه هاشم شهرستان ایرانشهر- جنگلهای چش و کهور در منطقه دشتیاری و پیرسهراب از مناطق زیبا و دیدنی در سیستان و بلوچستان است.
میرشکار تصریح کرد: از جمله گونههای نادر و منحصربفرد مانند گونه ماندابی میتوان در بندر گواتر چابهار و گونه گز روغن یا گازرخ در منطقه نیکشهر اشاره کرد.