پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

چشمه های آبگرم، گرمابه های طبیعی شفاگر اما ناشناخته

 

چشمه های آبگرم، گرمابه های طبیعی شفاگر اما ناشناخته                      

سختی دسترسی گردشگران به چشمه های سیستان و بلوچستان راهکار طلب می کند

زاهدان- آنجا که بشر از درمان بازمی ماند زمین آب جوشیده شفابخشی را از درون خویش به بیرون هدایت می کند و چشمه ها، گرمابه های طبیعی خلق می کنند که هدیه ای از جانب خداوند برای تیمار زخمها و تسکین دردهاست اما اندک شمارند آنان که از این نعمت خدادادی بهره گیرند و قدرت ایزد منان را از نزدیک لمس کنند.

به گزارش ایرنا، چشمه های آب گرم جنوب غرب سیستان و بلوچستان جاذبه های منحصر به فرد و بی نظیر این خطه گرم و خشک به شمار می روند که قدرت شفاگری آن به اثبات رسیده اما آنچنان که باید به همگان معرفی نشده است.

هر زمان که اراده کردی بدور از هیاهوی شهر در دل طبیعت، قدری بیاسایی و از گرمابه طبیعی خداوند لذت ببری چشمه های آب گرم ایرانشهر و دلگان بهترین تفرجگاههایی هستند که فرصت آسایش و قدری لذت بردن از نعمات خداوندی را فراهم می کنند و امراض جسم را التیام می بخشند.

تصور عمومی از سیستان و بلوچستان به عنوان منطقه ای ناامن این سرزمین را با وجود برخورداری از مناظر طبیعی بکر و منحصر به فرد مهجور کرده است و قصور در معرفی جاذبه های گردشگری و فراهم نشدن زیرساخت ها به این موضوع دامن زده است.

طبیعت بکر شهرستانهای دلگان و ایرانشهر همچون گوهری در صدف سیستان و بلوچستان می درخشد و وجود چشمه های آب گرم در آنها که خواص درمانی فروانی دارد تنها بخشی از جاذبه های این منطقه به شمار می رود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست ایرانشهر در گفتگو با خبرنگار ایرنا و معرفی برخی چشمه های آبگرم سیستان و بلوچستان گفت: چشمه آب گرم بزمان در 100 کیلومتری این شهرستان و در شمال شهر بزمان و وجود تشکیلات آتشفشانی که عمده آنها گدازه های آندزیتی است، منشا آب گرم های منطقه است.

'محمد انور هاشم زهی' افزود: محل خروج آب این چشمه در خاکسترهای آتشفشانی دوران سوم زمین شناسی با حرارت 36 درجه سانتی گراد در ارتفاع 920 متر از سطح دریا قرار دارد.

وی بیان کرد: آب زلال چشمه بزمان فاقد رنگ و بو و دبی آن ( خروجی در هر ثانیه) پنج لیتر است و میزان هدایت الکتریکی آن 125 میکرو موس بر سانتی متر است.

وی اضافه کرد: این چشمه به صورت حوضچه ساخته شده است و اهالی شهر بزمان از آب آن برای شفای دردها و شستشو بهره می گیرند.

رییس محیط زیست ایرانشهر گفت: چشمه آبگرم 'مکسان' نیز در 110 کیلومتری شمال غرب ایرانشهر و 35 کیلومتری جنوب شهر بزمان در مسیر جاده بزمان - دلگان واقع شده است.

هاشم زهی افزود: مظهر این چشمه در امتداد گسل تشکیلات گرانیتی دوران اول زمین شناسی در دامنه جنوبی امتداد رشته کوه جبال بارز از زمین خارج می شود.

وی گفت: میزان حرارت آب چشمه مکسان 46 درجه سانتی گراد و ارتفاع آن از سطح دریا 680 متر است که فاقد بو، رنگ، بسیار شفاف و دارای دبی پنج لیتر است.

وی اضافه کرد: همه ساله افراد زیادی برای درمان دردهای استخوانی و بیماریهای پوستی از آب این چشمه برای شستشو استفاده می کنند.

رییس محیط زیست ایرانشهر گفت: چشمه آبگرم 'تنهک' در فاصله 130 کیلومتری شمال غرب این شهرستان و 55 کیلومتری جنوب شهر بزمان نیز در مسیر جاده 'دره آهو' قرار دارد.

هاشم زهی افزود: ارتفاع این چشمه از سطح دریا 700 متر و با دبی یک لیتر با حرارت 36 درجه سانتی گراد دارای خواص معدنی و درمانی است.

وی درباره چشمه آب معدنی بخش دامن از توابع ایرانشهر گفت: این چشمه در پنج کیلومتری روستای 'کتوکان' با دبی یک لیتر و خاک اطراف آن آهکی است، رنگ آب این چشمه کمی متمایل به آبی تیره است و خواص درمانی برای امراض دارد.

وی اظهار داشت: چشمه های آب گرم روستای هودیان در فاصله 190 کیلومتری شمال غرب ایرانشهر و 55 کیلومتری شمال شرق دلگان نیز علاوه بر استفاده عمومی، مصارف کشاورزی دارد.

وی ادامه داد: چشمه آب گرم 'کنتی' در بالای تپه ماهور و در فاصله 160 کیلومتری شمال غرب ایرانشهر و 25 کیلومتری شمال شرقی دلگان در مسیر جاده آسفالته دلگان - هودیان قرار دارد.

این مسوول گفت: این چشمه توسط اهالی منطقه از طریق احداث کانال سر پوشیده به پایین دست داخل حوض هدایت و برای استحمام و کشاورزی استفاده می شود.

هاشم زهی افزود: دبی خروج آب از چشمه کنتی سه لیتر و میزان حرارت آن 40 درجه سانتی گراد با خواص درمانی بسیار است.

وی خاطرنشان کرد: در عین حال چشمه های آب گرم غرب سیستان و بلوچستان اغلب مورد استفاده افراد بومی منطقه قرار می گیرد و به دلیل نبود راه دسترسی مناسب کمتر مورد اقبال گردشگران قرار گرفته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه همه چشمه های آب گرم مذکور در مجموعه آثار گردشگری استان به ثبت رسیده است، گفت: در بین چشمه های آب گرم شهرستان های دلگان و ایرانشهر، چشمه آب گرم بزمان از راه مناسب برخوردار است.

'حسنعلی شهرکی' در گفتگو با ایرنا افزود: محدودیت منابع و پراکندگی طرحها امکان ایجاد همه زیرساخت های گردشگری از سوی دولت را سخت کرده است از این رو سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش ضروریست.

وی بیان کرد: ذهنیت غلط و احساس ناامنی درباره سیستان و بلوچستان در افکار عمومی خود به تنهایی بزرگترین مانع توسعه صنعت گردشگری است و غلبه بر این وضعیت شاهکار است.

وی اظهار داشت: جذب سرمایه گذار در بخش گردشگری سیستان و بلوچستان نیازمند یک عزم عمومی است و باید با کنار گذاشتن تعصبات و تشویق سرمایه گذاران دیگر استان ها و حتی خارج کشور زمینه توسعه صنعت گردشگری استان را فراهم آورد.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر بانکها که از عوامل اصلی توسعه سرمایه گذاری در بخش های مختلف به شمار می روند باید پیش قدم شده و با روان سازی قوانین و آسان کردن پرداخت تسهیلات، سرمایه گذاران بخش گردشگری را حمایت کنند.

نظرات 1 + ارسال نظر
صمد سه‌شنبه 13 دی‌ماه سال 1390 ساعت 02:00 ب.ظ http://www.senan.blogsky.com

سلام وبلاگ شما عالیه
طنزورزش سنان
www.senan.blogsky.com

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد