90درصد کودکان و نوجوانان کمبود ویتامین
D و کلسیم دارند
دکتر حاجی فرجی افزایش چاقی را بحرانی برای کشور عنوان کرد و گفت: روز به روز به
دلیل زندگی صنعتی،کشور ما به مسیر اضافه وزن و عوارض پیش روی آن حرکت می کند ولی از
آنجایی که در ظاهر مشخص نیست کسی به این موضوع چندان توجه نمی کند. به گزارش آریا،
دکتر حاجی فرجی، رییس انستتیو تحقیقات و صنایع مواد غذایی کشور در نشست دومین بسیج
آموزشی تغذیه که در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد اظهار داشت: اولویت های آموزشی
تغذیه و سلامت با تاکید بر سبد غذایی مناسب در اطلاع رسانی باید مورد توجه قرار
گیرد. وی به عمق فاجعه افزایش چاقی در کشور اشاره کرد و گفت: روز به روز به دلیل
زندگی صنعتی،کشور ما به مسیر اضافه وزن و عوارض پیش روی آن حرکت می کند ولی از
آنجایی که در ظاهر مشخص نیست کسی به این موضوع چندان توجه نمی کند.
دکتر حاجی فرجی
خاطر نشان کرد: بیش از 25درصد جامعه ما را کودکان تشکیل می دهند به همین دلیل بحث پیشگیری دارای اهمیت بسیاری است. رییس انستیتو تحقیقات و صنایع مواد غذایی کشور یادآور شد: در گذشته نگران سو» تغذیه افراد جامعه بودیم ولی در حال حاضر مشکل اضافه وزن و چاقی به آن اضافه شده است، که بیماری دیابت، قلبی و عروقی ، کبدی و هزاران بیماری غیر واگیر از این موضوع نشئت می گیرد. به گفته وی، اگر کشور ما اینگونه پیش رود دچار بحران می شویم، چرا که بحران فقط در خصوص حوادثی مثل زلزله ، سیل و... نیست.همچنین در تحقیقات صورت گرفته در مهدکودک های تهران کودکان 6 ساله ای بودند که 70 کیلو وزن داشتند، علت این موضوع عواملی مثل ژنتیک و بیماری متابولیکی نبودند،بلکه آموزش غلط در مهد کودک ، عادات تغذیه نامناسب ، سبک زندگی اشتباه علت اصلی افزایش وزن این کودکان بوده است. دکتر حاجی فرجی با اشاره به اینکه در تحقیقات انجام شده چاقی از کودکان زیر 6 سال شروع شده است افزود: پروفایل و آنزیم چربی خون نباید در کودکان دیده شود ولی در حال حاضر در کودک 5 ساله این مورد دیده می شود. وی بیان کرد: 90 درصد کودکان و نوجوانان کمبود ویتامینD دارند که بیماری های سیستم عصبی، ام اس و ... حاصل کمبود ویتامینD و کلسیم در این افراد است.همچنین عادات رفتاری،کاهش فعالیت بدنی و تابش نور آفتاب به دلیل آلودگی هوا فرد را مستعد بیماری های مختلفی می کند. رییس انستتیو تحقیقات و صنایع مواد غذایی کشور با اشاره به توزیع شیر در مدارس کشور گفت: شیری که در مدارس کشور توزیع می شود تامین کننده نیاز دانشآموزان به ویتامینD و کلسیم نیست. به این منظور پیشنهاد غنی سازی شیر با ویتامینD و کلسیم و همچنین غنی سازی آبمیوه با ویتامینD و کلسیم داده شده است. رییس انستیتو تحقیقات و صنایع مواد غذایی کشور به مشکل یبوست به خصوص در بزرگسالان اشاره کرد و تاکید کرد: مصرف سبزیجات برای رفع این مشکل بسیار موثر است لذا ما باید گروه سبزیجات را معرفی کنیم چرا که مصرف سبزیجات در گروه غذایی به حداقل رسیده است. وی همچنین به مصرف نوشابه اشاره کرد و گفت: نوشابه های گازدار و انرژی زا به میزان زیادی تولید می شود و سهمی از غذا را به خود اختصاص داده است که تنها مشکلات جسمی و عوارض را به دنبال دارد همچنین نوشابه های انرژی زا تبلیغ است و واقعیت علمی ندارد. دکتر حاجی فرجی در خصوص کاهش مصرف نمک گفت: سدیم تنها مربوط به نمک سر سفره نیست بلکه غذاهای فراوری شده و آماده از سدیم زیادی برخوردارند به همین دلیل تولید سوسیس و کالباس گیاهی به زودی به کمک صنعت شروع می شود.