پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

بردگانِ قدرت

بردگانِ قدرت
لیلا محمودی - نگاهی به اندرونی صنعت جهانی شده‌ی سکس و فحشاء,

قدرت صنعت جهانی سکس در تجاری شدن بدن انسان به عنوان یک کالا است که مورد معامله قرار می‌گیرد و بدون رضایت صاحب آن خرید و فروش می‌شود. تاجران سکس به یمن جهانی‌شدن اقتصاد و کالایی شدن انسان شبکه عظیم و پیچیده‌ای از تجارت انسان به طور خاص و تجارت زنان و کودکان برای واداشتن آنان به روسپی‌گری را در سراسر جهان سازمان داده‌اند

شهرزاد نیوز: جهان با افزایش انفجارآمیز شبکه‌هایی روبروست که زنان و کودکان را می‌خرند، می‌ربایند و مورد بهره‌کشی قرار می‌دهند. شاهد وجود فرهنگی هستیم که اجازه می‌دهد زنان و دختران در صنعت سکس به کار گرفته شوند. فرهنگی که استفاده از انسان به عنوان یک ابزار جنسی را به گونه‌ای توجیه می‌کند که گویا مترادف با آزادی و پیشرفت است. فرهنگی که به زنان و مردان قربانی چنین القا می‌کند که روسپی‌گری راه حل قابل قبولی برای فرار از فقر اقتصادی و عدم دستیابی به آموزش و فرصت‌های شغلی است.

قدرت صنعت جهانی سکس در تجاری شدن بدن انسان به عنوان یک کالا است که مورد معامله قرار می‌گیرد و بدون رضایت صاحب آن خرید و فروش می‌شود. تاجران سکس به یمن جهانی‌شدن اقتصاد و کالایی شدن انسان شبکه عظیم و پیچیده‌ای از تجارت انسان به طور خاص و تجارت زنان و کودکان برای واداشتن آنان به روسپی‌گری را در سراسر جهان سازمان داده‌اند.

Lydia-Cacho1

لیدیا کاچو

لیدیا کاچو (1) روزنامه‌نگار، فعال حقوق بشر و فمینیست مکزیکی برای کشف رابطه‌ی درونی این شبکه پیچیده و درک نحوه کار آن به ده‌ها کشور جهان سفر کرده، با تعداد زیادی روسپی، صاحبان فاحشه‌خانه‌‌ها، دلالان سکس، ماموران گمرگ، ماموران پلیس، افراد مرتبط با مافیای سکس و تجارت انسان و همچنین فعالان حقوق بشر گفتگو کرده است. در کامبوج در لباس مردانه و به عنوان مشتری به کلوپ‌های سکس رفته تا بتواند با دختران خردسالی که در این کلوپ‌ها کار می‌کنند، گفتگو نماید. به عنوان رقصنده در کلوپ‌های سکس آمریکای لاتین ظاهر شده تا با slavinnen2گردانندگان این کلوب‌ها و نحوه کار آن‌ها آشنا شود.

کتاب «بردگان قدرت» حاصل تحقیقات اوست. این کتاب نشان می‌دهد گسترش پدیده تجارت انسان برای بهره کشی در صنعت سکس به ایجاد بازاری منجر شده که در آن تعداد انسان‌هایی که در قرن بیست و یکم خرید و فروش می‌شوند، ابعاد خرید و فروش برده‌‌های آفریقایی در قرن‌های شانزده تا نوزده میلادی را پشت سر گذاشته است.

صنعت جهانی سکس و فحشاء

79 درصد تجارت جهانی انسان به منظور بهره کشی جنسی است، 18 درصد برای کار اجباری و 3 درصد بردگی خانگی. سالانه 1 میلیون و 390 هزار تن که اغلب آنان زنان و کودکان هستند، به بردگی جنسی کشانده می‌شوند.

نابرابری ای که جهانی‌سازی در کشورهای در حال توسعه مانند کامبوج، تایلند و آمریکای لاتین ایجاد کرده به مافیا این امکان را می‌دهد که از این نابرابری عمیق اجتماعی و خلاء قانونی و اطلاعاتی منتج از جهانی‌سازی استفاده کند. نتیجه این است که مافیا بیشتر جهانی شده تا ارزش‌های دمکراسی. و این در حالی است که «رهبران» قدرت‌های جهانی در کنفرانس‌هایشان بر ضرورت وضع مقرراتی علیه شبکه‌های تجارت انسان تاکید می‌کنند.

این شبکه یک بازار غیرقانونی است که اقتصاد سایه را تشکیل می‌دهد. اقتصادی که مستقیما به دولت مالیات نمی‌پردازد، اما قرار و مدارهایی گذاشته می‌شود تا پابرجا بمانند. سالانه میلیون‌ها دلار خرج لابی با سیاستمداران و قانونگذاران می‌کنند. جنایتی سازمان یافته که تجارت اسلحه، تجارت مواد مخدر و تجارت انسان سه پایه وجودی آنها را تشکیل می‌دهند. فعالیت اینان تا جزئیات توسط متخصصان در زمینه سوء استفاده مالی و تجارت انسان تعریف شده است. نمی‌توان این اعمال جنایتکارانه را درست فهمید اگر مسیر پول را دنبال نکرد و ندانست پولشویی کجا انجام می‌گیرد؟

برای فهم این مطلب لازم است موضع کشورها در رابطه با تجارت انسان و فحشا را درک کرد. سودی را که این دولت‌ها از قانونی کردن یا تحمل فحشاء می‌برند و ارزش‌های فرهنگی که مردان و زنان دست اندرکار تجارت سکس به زنان می‌دهند. در کشورهای مذهبی مانند ترکیه نه تنها فحشا قانونی شده، بلکه دولت خود صاحب فاحشه‌خانه‌هاست. از سوی دیگر در کشوری مانند سوئد برخورد به فحشا نوع دیگری است: در سوئد مراجعه به فاحشه‌ها مجازات دارد و زنانی که قربانی بردگی جنسی بوده‌اند مورد حمایت قرار می‌گیرند.

آن چه مافیا می‌فروشد قدرت و ولع پول است. آن‌ها به این ترتیب جوانانی را جذب می‌کنند که می‌خواهند به سرعت پولدار شوند. بنابراین صاحبان کازینوها در نوادا، کامبوج، انگستان، همانگونه که بهره‌کشان انسان در کلوب‌های شبانه مکزیک، کلمبیا و اسپانیا، شبکه‌ای در میان طبقه ممتاز دارند و به کمپین‌های انتخاباتی آن‌ها کمک مالی می‌کنند.

سیاستمداران مهم و بانکداران سقط جنین را غیرقانونی می‌کنند و در قانونی کردن فحشا در مناطق عقب مانده سرمایه‌گذاری می‌نمایند. همزمان صنعت سکس مدرنیزه و جهانی می‌شود و بازارهای جدیدی به روی خود می‌گشاید. مافیا این تصور را گسترش می‌دهد که زنان آزادانه به فحشا روی می‌آورند. این تصور نه تنها توسط فمینیست‌های رادیکال و پست مدرن، بلکه همچنین توسط جریان‌های راست نیز دامن زده می‌شود که زیر صلیب عیسی مسیح و زیر دامن کشیشان از جنبه‌های بسیار ظریف فحشا بهره می‌برند.

مافیا به خوبی از وسایل اطلاعاتی مدرن مانند اینترنت و ساتلایت استفاده می‌کند. بنا بر اظهار پلیس اینترنت اسپانیا و انگلستان، استفاده از تکنولوژی مدرن توسط مافیا حتی بهتر از استفاده دولت‌ها ازاین ابزار است. من برای چک کردن این مساله در چت باکس یک سایت مشتریان فحشاء یک حساب کاربری ایجاد کردم. این کار را از کامپیوتر خودم انجام دادم که آنتی ویروس قوی دارد. خودم را مردی معرفی کردم که خواهان تماس با زنان تن فروش است. پس از یک هفته ایمیلی دریافت کردم که با لحنی دوستانه به من گفته بود اینجا جای من نیست. بعنوان هشدار 2 فایل به ایمیل ضمیمه شده بود: یک تصویر پورنوگرافیک که در آن ویروس کارگذاری شده بود، و یک برچسب حاوی آی پی کامپیوتر و نام و مشخصات کامل من. خوب روشن است که آن‌ها بدون در اختیار داشتن متخصصان ورزیده و یا همکاری پلیس اینترنت نمی‌توانستند به آی پی کامپیوتر و مشخصات من دست یابند.

کارگاه‌های آموزشی در نوادا

گردانندگان صنعت سکس هرسال بورسی در مرکز کنفرانس نوادا برگزار می‌کنند که 22 هزار بازدید کننده دارد: نمایشگاه سرگرمی بزرگسالان. سال 2009 صاحبان فاحشه‌خانه‌ها و گردانندگان صنعت پورنو در این بورس در کارگاه آموزشی «فروش و بازاریابی» شرکت کردند. در پایان این کارگاه آموزشی 2 تاجر مکزیکی، 3 تاجر از سنگاپور، یک کلمبیایی که در توکیو کار می‌کند، و یکی از پرقدرت‌ترین صاحبان مراکز ماساژ نیویورک و شیکاگو به سویتی در یک هتل گرانقیمت رفتند تا زمینه‌های همکاری و مسیر تجارت زنان را برای «دادن قرارداد به دختران» بازبینی کنند. کسی که در این جلسه حضور داشت و حاضر شد اطلاعاتش را به من بدهد گفت کلمبیایی حاضر در جلسه به سایرین پیشنهاد کرد یک آژانس مسافرتی در شیکاگو باز کنند که شعبه‌هایی در سایر کشورها داشته باشد؛ با این هدف که شوهای سکسی دختران تحت اختیارش را جهانی نماید.

برخی از دوره‌های آموزشی که در این بورس برگزار شدند، عبارتند از: «قدرت و نفوذ: حضور گسترش یابنده زنان در صنعت تفریح بزرگسالان»، «شرکت‌های مبتنی بر روش‌های تکنولوژیک: کارهایی که باید قادر به انجام آن بود»، «تشکیل بهترین تیم فروش: آموزش سکس برای کارکنان». یک کارگاه آموزشی بسیار محبوب، کارگاه حقوقی بود که طی آن ماموران پلیس و وکلا جدیدترین قوانین را توضیح می‌دهند و این که چه کارهایی ممکن است به تعقیب قضایی بیانجامد.

خواندن کتاب«بردگان قدرت» تصویر سنتی مافیا و سازماندهی صنعت سکس و فحشاء را در ذهن خواننده در هم می‌ریزد. خواننده با نگاهی به اندرونی صنعت سکس و فحشاء درمی‌یابد: این تصویر که شبکه سکس و فحشاء تنها توسط مردان مسلحی اداره می‌شود که در مناطق تاریک در کمین شکارند، کلیشه‌ای بیش نیست. این کلیشه نیز زائل می‌شود که مسیر حرکت کاروان بردگان صنعت فحشا تنها از جنوب به شمال است؛ در این بازار متنوع و مدام گسترش‌یابنده هر جا تقاضا باشد، عرضه نیز هست. روسپیان بلوند غربی در کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس و زیبارویان اروپایی در تایلند و کامبوج عرضه می‌شوند.

در قرن بیست و یکم این صنعت جهانی شده و مدرن به مدد شبکه وسیعی متشکل از سران مافیا، بازرگانان، سیاستمداران، قضات، رهبران مذهبی، بانکداران، وکلا، ماموران پلیس، متخصصات بازاریابی، آدمکشان حرفه‌ای، کارشناسان مالی و متخصصان و مشاوران تکنولوژی جدید و البته شهروندان عادی می‌گردد که در یک تقسیم کار بسیار دقیق و پیچیده هر یک نقش خود را ایفا می‌کنند.

هدف کسب منابع اقتصادی و قدرت سیاسی است. برخی شبکه‌های تجارت انسان ایجاد کرده، بخشی دیگر از آن حمایت می نماید، آن‌ها ایجاد و تغذیه‌اش می‌کنند، و دسته سوم برایشان مشتری فراهم می‌کنند تا تجارتشان پابرجا بماند. آن چه این افراد را به یکدیگر متصل می‌کند، یک باور و یک خواست است: باور به این که بدن انسان یک شئی است و می‌توان آن را مانند هر کالای دیگری خرید و فروخت.

یک فصل از کتاب به رابطه نظامیان با فحشاء اختصاص دارد و فصل‌هایی صنعت سکس و فحشاء را بطور خاص در کشورهای ترکیه، فلسطین و اسرائیل، کامبوج، تایلند، برمه، ژاپن و آرژانتین بررسی کرده است. شهرزاد نیوز به مرور خلاصه این فصل‌ها‌ را ترجمه و منتشر خواهد کرد.

پانوشت

(1) لیدیا کاچو (Lydia Cacho)، روزنامه‌نگار و فمینیست مکزیکی، سال‌ها درباره عملکرد مافیای موادمخدر و سکس تحقیق کرده است. کتاب او درباره نقش مافیا در روسپی‌گری کودکان مکزیک که سال 2005 منتشر شد، به تعقیب و دستگیری او انجامید. کتاب «بردگان قدرت» نتیجه یک سال تحقیق او در باره تجارت جهانی انسان و بطور خاص تجارت زنان و کودکان برای بکارگیری آنان در صنعت سکس است. او برنده جایزه‌ امنستی برای دفاع از حقوق زنان و کودکان، و جایزه آزادی بیان یونسکو شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد