پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

ترانزیت کالا از سیستان و بلوچستان به کشورهای همسایه شرقی توسعه م

ترانزیت کالا از سیستان و بلوچستان به کشورهای همسایه شرقی توسعه می یابد

زاهدان - سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با تشریح برخی مصوبات یازدهمین کمیته کارشناسی توسعه صادرات کشور در چابهار گفت: ترانزیت کالا به کشورهای افغانستان و پاکستان از طریق چابهار گمرک میلک توسعه می یابد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این سازمان،'ایرج حسن پور' افزود: بر اساس مصوبه دور دوم سفرهای استانی هیات دولت به استان، 300 دستگاه کامیون از طریق منطقه آزاد چابهار وارد کشور شد که تنها می توانستند در زمینه انتقال کالاهای ترانزیتی و صادراتی از چابهار به میلک، فعالیت کنند و اجازه خروج از سیستان و بلوچستان را نداشتند.

وی افزود: بر این اساس در کمیته کارشناسی کارگروه توسعه صادرات کشور مصوب شد که وزارت راه و شهرسازی (سازمان حمل و نقل و پایانه های کشور) با هماهنگی سازمانهای مرتبط نسبت به صدور مجوز تردد این کامیون ها برای حمل کالا تا کشورهای افغانستان و پاکستان نیز اقدام کند.

او بیان کرد: سیستان و بلوچستان یکی از شاهراههای ترانزیتی است که می تواند کشورهای شبه قاره هند را به اروپا و کالاهای ترانزیتی را از بندر چابهار به کشورهای آسیای میانه صادر کند و در اصل کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان و دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گفت: کمیته کارشناسی توسعه صادرات کشور با هدف بررسی راههای توسعه صادرات استان روز دوشنبه هفته جاری در شهرستان چابهار برگزار شد.

حسن پور افزود: نمایندگان وزارتخانه های مختلف و نیز مدیران سازمان های عضو کمیته کارشناسی کارگروه توسعه صادارت کشور با هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و دعوت از طریق سازمان توسعه تجارت ایران به شهرستان چابهار سفر کردند.

وی بیان کرد: از آنجا که استان سیستان و بلوچستان ظرفیت های بالقوه تجاری دارد و می تواند در توسعه صادارت کشور نقش بسزایی را ایفا کند، برنامه ها و راهکارهای ویژه برای توسعه صادارت استان و کشور توسط این سازمان تدوین و به کمیته کارشناسی ارائه شد.

او ادامه داد: در همین راستا مقرر شد برای نخستین بار جلسه کمیته کارشناسی توسعه صادرات کشور خارج از تهران برگزار شود و سیستان و بلوچستان به سبب داشتن توانمندی و ظرفیت های لازم، برای این منظور انتخاب شد.

حسن پور گفت: از این رو یازدهمین نشست کمیته تخصصی کارگروه توسعه صادرات کشور برای نخستین بار با حضور نمایندگانی از وزارتخانه های مختلف و مرتبط با امر صادرات در چابهار تشکیل شد.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه حاصل نشست این کمیته 14 مصوبه در زمینه توسعه صادرات سیستان و بلوچستان بود، افزود: این مصوبات پس از طرح در شورای عالی صادرات کشور که به ریاست معاون اول رییس جمهوری برگزار می شود، قابلیت اجرایی پیدا می کند.

وی به تشریح مصوبات این جلسه پرداخت و گفت: با توجه به نبود صنایع پایین دستی فعال برای بهره مندی محصولات معدنی، افزایش فعالیت های صادراتی بندر چابهار و رونق سرمایه گذاریهای معدنی استان مصوب شد، اقلام معدنی استحصالی از معادن استان در صورت صادرات از طریق بندر چابهار، از پرداخت عوارض صادراتی معاف می شوند.

او افزود: این مصوبه به بخش معدن و افزایش صادرات مواد معدنی از طریق بندر چابهار و کم شدن هزینه های حمل و نقل کمک خواهد کرد.

وی بیان کرد: بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان با هدف توسعه صادرات دایر شده و براساس یکی از مصوبات این جلسه، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری موظف شد که برای تجهیز بازارچه های مرزی استان بویژه بازارچه مرزی کوهک اعتبارات لازم در اختیار استان قرار دهد.

او اظهار داشت: همچنین گمرک ایران موظف شد با فراهم آوردن امکانات لازم زیرساختی فیزیکی و انسانی، گمرک سراوان را مجاز به انجام رویه صادرات اعلام کند.

وی با بیان اینکه پایانه های صادراتی می توانند نقش بسیار موثری را در توسعه صادرات داشته باشند، گفت: بر همین اساس مصوب شد که سازمان توسعه تجارت ایران مجوز لازم را برای ایجاد پایانه های صادراتی عام، به جای پایانه صادراتی آبزیان و فرآورده های شیلاتی در چابهار و پایانه صادراتی عام در زابل، صادر کند.

حسن پور ادامه داد: میزان تولید پسته مرغوب در سیستان و بلوچستان بیش از هفت هزار تن در سال است و برای صادرات آن باید از گمرکات تخصصی استان مجاور استفاده شود که هزینه های مضاعفی را تحمیل می کند.

وی افزود: بر همین اساس در این جلسه مصوب شد تا گمرک ایران مجوز اعلام گمرک زاهدان را به عنوان گمرک تخصصی صادرات پسته در کنار انجام امور گمرکی سابق، صادر و سازمان توسعه تجارت ایران نیز اقدامات لازم را برای شتاب بخشی این موضوع بکار بندد.

وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان دارای دو اسکله تجاری است که قابلیت ها و امکانات مناسبی را برای توسعه کشور دارند، برهمین اساس مصوب شد تا بخشی از اقلام غیرضروری و لوکس از دیگر بنادر کشور به بندر چابهار انتقال یابد و گمرک تخصصی مربوطه نیز در این بندر ایجاد شود.

دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گفت: در راستای کمک به توسعه سیستان و بلوچستان، در این جلسه مصوب شد که برخی کالاهای وارداتی استان با احتساب اینکه فهرست اقلام غیرمشمول معافیت توسط سازمان توسعه تجارت ایران و با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تعیین شود، از پرداخت 20 درصد سود بازرگانی معاف شوند.

وی گفت: پرداخت اعتبار 'صادرات خریدار یا فروشنده' به صادرکنندگان سیستان و بلوچستان که مبادرت به صادرات مصالح ساختمانی می کنند، از دیگر مصوبات این نشست بود.

او افزود: همچنین مصوب شد، جایزه صادراتی پنج درصدی نیز برای صادرکنندگان مصالح ساختمانی سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شود و اعتبارات ارزی و ریالی نیز از محل منابع صندوق توسعه ملی و با ضمانت صندوق ضمانت صادرات پرداخت شود.

حسن پور افزود: براساس دو مصوبه دیگر این کمیته، سازمان توسعه تجارت ایران موظف شد که نسبت به برنامه ریزی برای برپایی همایش های استان شناسی و کالایی به صورت ملی و متناسب با ظرفیت های صادراتی و ظرفیت های هر استان به صورت دوره ای در استانها اقدام کند.

وی ادامه داد: همچنین سازمان توسعه تجارت ایران باید نرم افزار معرفی ظرفیت های صادراتی به زبان های فارسی و انگلیسی را در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان قرار دهد.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: حضور در بازارهای هدف صادراتی و ایجاد این بازارها از اهمیت بسیار زیادی در توسعه صادرات برخوردار است که این موضوع در اعزام و پذیرش هیات های تجاری مشاهده شده است.

وی افزود: برهمین اساس مصوب شد تا منابع و کمکهای مالی برای تقویت فعالیت های ترویجی استانها بویژه استانهای کمتر برخوردار در زمینه فعالیت های نمایشگاهی، اعزام و پذیرش هیات های تجاری و غیره در چارچوب ضوابط و دستورالعمل های سازمان توسعه تجارت ایران و پرداخت تعهدات استانها برابر سنوات قبلی تخصیص یابد.

او بیان کرد: همچنین مصوب شد تسهیلات لازم از سوی سازمان توسعه تجارت ایران برای برگزاری همایش فرصت های ترانزیت سیستان و بلوچستان همزمان با نمایشگاه بین المللی حمل و نقل و ترانزیت تهران به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اختصاص داده شود.

حسن پور اظهار امیدواری کرد با اجرایی شدن مصوبات و همکاری دستگاههای مرتبط در بخش صادرات، افق روشنتری را در زمینه توسعه صادرات از سیستان و بلوچستان و رونق اقتصادی منطقه شاهد باشیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد