پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

پهره..وبلاگ فرهنگی هنری وادبی بلوچستان

,, روزنامه پهره,, پهره روتاک,,

«جلوگیری از خودکشی با فیس بوک»

 «جلوگیری از خودکشی با فیس بوک»

در حرکتی جدید شبکه اجتماعی فیس بوک از راه اندازی قابلیتی خبر داده که قرار است از بروز خودکشی در میان کاربران این سایت جلوگیری کند.
به گزارش اسوشیتد پرس، روز سیزدهم دسامبر فیس بوک اعلام کرد که ازین پس آن دسته از کاربرانی که مطالبی با محتوای حاکی از علائم افسردگی و نگران کننده قرار دهند، به مجرد ارسال گزارش توسط یکی از دوستان فرد انتحاری، در تماس با مشاورین روانشناس قرار خواهند گرفت.

بر این اساس شیوه عملکرد سیستم مشاوره فیس بوکی به این ترتیب است که کاربر افسرده به صورت خودکار وارد یک جلسه پیام فوری، «چت»، می شود و بلافاصله کمک های لازم را به صورت ناشناس دریافت می کند.
به نظر می رسد تصمیم جدید فیس بوک با هدف کاهش تعداد خودکشی ها در جامعه آمریکا برنامه ریزی شده باشد، جایی که بنابر آمار حدود ۱۰۰ نفر به طور روزانه دست به خودکشی می زنند. ویژگی اصلی این سیستم ناشناس بودن آن و نیز استفاده از روش «چت» عنوان شده است.

لیدیا برنیک، معاون پروژه ملی پیشگیری از خودکشی در آمریکا، با اشاره به این ویژگی تأکید می کند: «از اشخاص بسیاری شنیده ایم که خیلی مایل بوده اند با کسی راجع به مشکل شان صحبت کنند اما، در عین حال، دوست نداشته اند که از تلفنی حرف بزنند، این روش (استفاده از چت) برای چنین افرادی بهترین گزینه است.»
در سال های اخیر، و با افزایش روزافزون شمار کاربران فیس بوک¬ - که از مرز ۸۰۰ میلیون نیز فراتر رفته است – دیده شده که افراد در شرف خودکشی آخرین جملات زندگی خود را بر روی صفحه فیس بوک شان قرار داده اند.

در یکی از مواردی که سر و صدای زیادی به پا کرد، تایلر کلمنتی، دانشجوی سال اول دانشگاه راتگرز، پس از اینکه هم اتاقی اش به صورت پنهانی از رابطه او با یک مرد دیگر فیلم برداری کرده بود، خود را از پل جورج واشینگتن به پایین پرت کرد. آخرین جمله فیس بوک کلمنتی از این قرار بود: «پرش از پل جِی. دَبلیو.، ببخشید.» یک ماه پیش هم مردی در ایالت کالیفرنیا پس از اینکه جمله ای انتحاری بر روی صفحه فیس بوک خود نوشت همسر خود و خانواده او را به قتل رساند و در نهایت نیز به زندگی خود پایان داد.
برای پیشگیری از وقایعی اینچنینی است که فیس بوک قابلیت فوق را به مجموعه خدماتش افزوده است. شیوه دقیق عملکرد سیستم به این شکل است:
یک کاربر جمله انتحاری را بر روی صفحه دوست خود می بیند و دکمه «گزارش» را فشار می دهد، با فشار دکمه کاربر به پرسش هایی درباره ماهیت جمله گزارش شده، پاسخ می دهد که آیا «خشونت آمیز»، «تهدید آمیز»، «تنفر آمیز» یا حاکی از «رفتار صدمه زننده» است.

در صورتی که گزینه آخر، رفتار صدمه زننده، انتخاب شده باشد ، تیم بررسی فیس بوک صحت گزارش را ارزیابی می کنند و گزارش را برای پروژه پیشگیری از خودکشی ارسال می کنند. در همین حال و به محض اطمینان از صحت گزارش یک رایانامه (ایمیل) برای شخص انتحاری فرستاده می شود که حاوی شماره تلفن مشاور و یک لینک آغاز کننده جلسه مشاوره «چت» خواهد بود.
در نهایت تصمیم با دریافت کننده نامه است که پاسخ بدهد یا خیر.
رادیو فردا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد