صدیق حسین زاده
ایدز یک نوع بیماری ویروسی است که توسط ویروس اچ آی وی (نقص ایمنی انسانی ) منتقل می شود. این ویروس به تدریج سیستم دفاعی بدن را مختل می کند بطوریکه فرد در طی سالها به انواع عفونتها و سرطانها مبتلا شده و در نهایت از پا درمی آید. تماس خونی از طریق استفاده مشتـــرک از وسایل تیز و برنده مــانند تیـــغ و ســوزن خالکــوبی و سرنگ و سرسوزن ، تماس جنسی با افراد آلوده بدون استفاده از کاندوم ، از طریق خون و فرآورده های خونی، از مــادر آلــــوده به نـوزاد درطی بارداری،زایمــان و شیردهی از جمله راههای انتقال ویروس اج آی وی هستند.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، میزان ابتلا به ایدز در میان زنان استان 2 برابر میانگین کشوری است و این نسبت در میان کودکان نیز 3 برابر از میانگین کشوری بیشتر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ، دکتر طباطبایی شرایط فرهنگی ، ترددهای غیر قانونی به کشورهای همسایه و چند همسری افراد مبتلا را از جمله دلایل شیوع ایدز در استان دانست.
شهید مطهری در مورد غریزه جنسی این گونه می گوید« به هر حال از نظر اسلام علاقه جنسى نه تنها با معنویت و روحانیت منافات ندارد، بلکه جزء خوى و خلق انبیاست». اسلام همانطور که برای رابطه زنان و مردان احکام شرعی صادر کرده برای مجازات کسانی که از آن قوانین تخطی کنند نیز مجازاتهایی در نظر گرفته است ، ولی در اکثر دعاوی ناموسی که در بلوچستان رخ می دهد کمتر از شریعت اسلامی برای حل و فصل آن استفاده می شود و شاید تنها کسانی که نقشی در حل و فصل این دعاوی ندارند ، ملایان شریعت خوانده هستند.
رعایت نکردن و رعایت نشدن قوانین اسلامی تنها در بی اطلاعی مردم از قوانین نیست بلکه در خیلی از موارد سکوت و کنار کشیدن روحانیون اهل سنت که به عنوان پیشوای دینی در منطقه حضور دارند نیز مزید بر علت شده تا این رخدادهای تلخ شدت بیشتری به خود گیرد.
همانطور که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز اشاره داشته ، تردد در کشورهای همسایه یکی از دلایل دیگر ابتلا به بیماری ایدز در استان است، همه میدانیم بسیاری از مردان بلوچ برای کسب درآمد و گذران زندگی در کشورهای حاشیه خلیج فارس اشتغال بکار دارند و معمولا" دوره های طولانی را دور از خانواده می گذرانند و بعد از این غیبت دراز مدت به جای خوشبختی و پول ، تنها تحفه ایی که برای زن یا زنان خود می آورند بیماری ایدز است ، از این موارد در بلوچستان بسیارند ، چه زنان پاکدامنی که در اثر بی توجهی و بی مسئولیتی شوهران خود در عدم خیانت و یا داشتن رابطه ای کم خطر فدای شوهران خود شده اند و تهمت هایی ناروا شنیده اند.
درست است که جامعه مذهبی و سنتی بلوچ حرف زدن در مورد مسائل جنسی را تابو می داند، ولی این واقعیتی است آشکار ، که متاسفانه بیشتر قربانیان آن کودکان و یا زنان هستند، زنانی که شاید هنوز در بسیاری از روستاهای دور افتاده به نام طایفه کمتر از طرف مردان طایفه به اصطلاح برتر مورد تجاوز قرار می گیرند و به دلیل آگاهی نداشتن از حقوق قانونی خود در برابر این ظلم سکوت کنند.